- a Paulownia elongata és a Paulownia fortunei fajok laboratóriumi keresztezéséből jött létre,

- mikroszaporítással szaporítható,

- gyors növekedésű lombhullató fa,

- jól alkalmazkodik a különböző éghajlati viszonyokhoz (-25 °C, +45 °C) és talajviszonyokhoz,

- nagyméretű, 25-45 cm széles levelei vannak, a lombkoronája könnyen meghaladhatja a 10 méter átmérőt, ezért nem ajánlott falak, építmények, víz- és villanyvezetékek közelébe ültetni,

- függőleges főgyökere akár a 9 métert is elérheti, így a talaj mélyebb rétegeiből képes felvenni a vizet és a tápanyagokat;

- évente egyszer virágzik, gyümölcse tojás alakú (3-5 cm-es);

- nagy szerepet játszik a homokos és löszös talajok, illetve a földcsuszamlások kockázatának kitett területek stabilizálásában!- Gyors növekedésű. Már az ültetéstől számított 6. évben eléri a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt.

- A fa egyenes, henger alakú törzse közel csomómentes.

- Tuskóról regenerálódik, azaz az első kivágást követően még 4-5 alkalommal újranő.

- Hatalmas leveleinek és gyors növekedésének köszönhetően egységnyi idő alatt kb 10-szer annyi szén-dioxidot köt meg, mint az őshonos fafajták!

- 9 méter mélyre hatoló főgyökere a talaj mélyéről veszi fel a tápanyagot, így más növények is megélnek mellette. Mélyre ható főgyökereinek köszönhetően nem meríti ki a talaj más növények számára fontos, felső rétegeit!

- A növény nem invazív, csak laboratóriumi körülmények között szaporítható, tehát nem veszélyes a helyi ökoszisztémákra.

Tekintse meg webáruházunkat, vagy keressen minket személyreszabott árajánlatunkért.