Híreink

Mindent az elektromos fűtésről

10/9/2018 10:10:52 AM

Beköszöntött az ősz, a hűvösebb napokkal pedig nő az igényünk a bekuckózásra. Milyen jól esik egy fárasztó hideg nap után haza térni otthonunkba. Tea, gyertya, egy jó kis könyv vagy sorozat. Kell ennél több? Pörgessük picit vissza a listát! Bizony, a kellemes meleg kimaradt a felsorolásból. A hűvös lakás rá tudja nyomni bélyegét a hangulatunkra. Vacogunk a paplan alatt, a zuhany alatt. Oda a kuckózásnak. Szerencsére ma már nem kell arra várni, hogy a radiátor felfűtse a lakást vagy a száz éves konvektorba életet csiholni a fagyhalál előtt. Végre léteznek olyan modern fűtési megoldások, amelyekkel nemcsak komfortérzetünket nyerhetjük vissza, hanem ezzel egy időben energiát spórolunk meg és kíméljük környezetünket is. Túl szépen hangzik? Pedig létezik! Nézzük, mit érdemes tudni az elektromos fűtésről! Felszereltség A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el. Ráadásul mindezt egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben a panel nem ad ki hangot. A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Működési elve A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventilátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

Odafenn a messzi északon norvég rokonaink nem spóroltak az idővel és energiával, hogy egy nagyon letisztult formavilágú, modern fűtőpanel családot alakítsanak ki.

Költséghatékonyság A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nemcsak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem – a fatüzeléses rendszereken kívül – versenyre kel bármely energiahordozóval. A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventilátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele. A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság. Hőfok beállítása A rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más hagyományos megoldások (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét. Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok. Design Amint azt olvashatjuk, a fűtőpanelek ár/érték aránya teljesen elfogadhatónak tűnik, de mi a helyzet a panelek kinézetével? Szerencsére emiatt sem kell aggódnunk. A panelek szinte észrevétlenül simulnak bele a szobába. Elfelejthetjük a szoba felét elfoglaló fűtőtesteket. A fűtőpanel egyszerűen, két csavarral a falra rögzíthető vagy gurulós lábakra helyezve mozgatható. Vékony, letisztult, szinte a falhoz simul. Nem igényel túl nagy helyet, a felszerelést követően csak bedugjuk a konnektorba, és már fűthetünk is. Környezetbarát A megújuló energia-felhasználás felé hajlóknak ugyancsak jó hír, hogy a rendszert napelemhez is csatlakoztathatjuk, így több legyet üthetünk egy csapásra. A folyamatosan növekvő érdeklődés is azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igényünk a minőségire, a környezetkímélőre, amitől lakásunkat még otthonosabbnak érezhetjük. Mert szerencsére már ez sem lehetetlen.

Szerző: Sam


STEORA- a korlátlan kommunikáció világa

7/6/2018 9:26:39 PM

Mi lehet egy pad funkciója? A legtöbben rögtön rávágjuk, hogy természetesen ülőalkalmatosság, megpihenhetünk rajta séta közben, esetleg szépíti a köztereket. Előfordulhat azonban, hogy az utcán sétálva egy okospad kerül az utunkba, amely nem csak esztétikus, de a világ legsokoldalúbb utcai padja. Mégis mitől lesz „okos” egy pad? A Steora lehetővé teszi a mobiltelefonok töltését, az internet elérését, és mindezek mellett vonzóbbá teszi az utcaképet. A titok nyitja A Steora teljes mértékben napelemből származó energiát használ. A vezérlés optimalizálja az energia felhasználást, így lehetséges a pad lekapcsolása, ha rossz az időjárás vagy senki sem használja. Ez teszi lehetővé az energiamegtakarítást, így a pad mindig elérhető a felhasználók számára, ha szükséges. Beépített érzékelői segítségével gyűjt információt a környezetéből, például a környezeti körülményekről, felhasználói és működési információkról. Folyamatos internet kapcsolatban áll, így a software távfrissítéssel működik, nincs szükség manuális beavatkozásra. A napelemek általi energiaellátás lehetővé teszi, hogy tetszés szerinti helyre telepítsük, speciális követelmények nélkül. Miután kiválasztottuk a számunkra tetsző látképet, csak elhelyezzük, és használatba is vehetjük a padot.

„A Steora több, mint egy pad. A Steora a közterületek jövője.”

Mobiltelefonok töltése A buszra vársz, és lemerült a telefonod? Ezentúl kevésbé kell aggódnod hasonló problémák miatt. A Steora független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel rendelkezik és két smart USB csatlakozóval, melyek gyors töltést tesznek lehetővé. Mobil internet Feltöltöttem a telefonom, de közben interneteznék is! A Steora ezt is megoldja. 4G LTE, akár 150Mbps-os kapcsolatot tud teremteni. Praktikus, kényelmes és esztétikus Kivételes képességei mellett a Steora modern, ízléses külsővel rendelkezik. Bármilyen környezetbe illeszkedik, legyen az nyüzsgő város vagy egy csendes kis park. Ülőfelülete a nyári forróságban sem melegedik fel, hála a beszerelt ventillátoroknak és szellőztetőknek. A beépített hűtőrendszer bármilyen időjárási viszony mellett kellemes hőmérsékletet biztosít. A pad éjszakai használatát stílusos megvilágítása teszi lehetővé, ugyanis két méter átmérőjű körzetben világítja meg környezetét. Ellenáll a vandalizmusnak Mi óvja meg a padot a vandáloktól, lopástól? A Steorát stabilan rögzítik és lezárják éppen azért, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá. Amennyiben valaki mégis megpróbálná a lehetetlent, belső követő rendszere azonnal értesítést küld a tulajdonosnak. A termékek kiváló minőségű anyagokból készülnek: a legzordabb időjárásnak is ellenállnak, rozsdamentesek, tűzbiztosak, ráadásul 800 kg-ig terhelhetőek, egyszerre akár négy személy is használhatja őket. Ti mondtátok az okospadról „A Steora gazdagította üzletközpontunkat, és a fiatalok imádják!” „Nemzeti parkunk egyik legfőbb érdekessége.” „Csak ajánlani tudom! A fitness parkok elengedhetetlen kelléke.” „A Steora tökéletesen beleillik az „okosváros”-ok koncepcióba!”

Szerző: Sam


Napelemes nulla százalékos hitel akár online is

7/6/2018 9:22:52 PM

Május 7-től már online is beadhatják 5 millió forint alatt hitelkérelmüket azok a magánszemélyek, akik a nulla százalékos uniós hitelből szeretnék elvégezni ingatlanjuk energiahatékonysági felújítását – jelentette be a programot koordináló Magyar Fejlesztési Bank. Ez azt jelenti, hogy ha információszerzésért be is megy valaki az MFB Pontok hálózatába, de a tényleges hitelkérelem benyújtását a legtöbben már interneten, kényelmesen el tudják intézni. Aztán persze a kérelem hitelesítéséhez és a szerződés aláírásához újra be kell mennie. A legfontosabb változás A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán elérhető online alkalmazás (https://online.mfb.hu) segítségével is benyújtható a hiteligénylés, a dokumentáció kitöltésében pedig számos magyarázat, útmutató, illetve videó is segíti az igénylőket.

Az 5 millió forintot elérő, illetve azt meghaladó igény esetén (tehát a lakosságnál és a társasházi és lakásszövetkezeti pályázatoknál is) minden esetben az MFB Pontok egyikét kell felkeresnie az ügyfélnek.

A lakossági energiahatékonysági pályázatoknál legkésőbb év közepétől induló online igénylés lehetőségére már Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója is utalt a Portfolio-nak adott közelmúltbeli interjújában, a ma ténylegesen bekövetkezett változások a hivatalos pályázati oldalon is megjelentek 1-1 oldalba összerendezve. A közép-magyarországi régióbeli fejlesztésekre érvényes pályázat és változásai itt, míg az ország többi részére vonatkozó pályázat és változásai itt érhetők el. Az igénylés folyamata Az Online Hitelkérelmi Rendszerben magánszemélyek adhatják be hiteligényüket 5 millió forintos hitelösszegig. A hiteligénylés egy gyors regisztrációt követően elindítható, a hitelkérelem kitöltését pedig bármikor szüneteltetheti, majd később folytathatja az ügyfél – emeli ki az MFB közleménye. Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni az online felületre. Az internetes hiteligénylés során az érdeklődők telefonon is kaphatnak segítséget. A regisztrációval kapcsolatban az MFB munkatársai, a dokumentáció kitöltésében pedig az MFB Pontokat üzemeltető hitelintézetek telefonos ügyfélszolgálata nyújt szakértő támogatást banki nyitvatartási időben. A hiteligénylés teljes folyamata elvégezhető az Online Hitelkérelmi Rendszerben, a hiteligénylőnek csak az interneten benyújtott kérelem hitelesítésére kell személyesen befáradnia az online alkalmazásban kiválasztott MFB Pontra. A hitelbírálatot követően már csak a szerződés személyes aláírása van hátra, amely szintén a kiválasztott MFB Ponton végezhető el. Mire és mennyit lehet igényelni? Az európai uniós forrású Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram (kódszáma: GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17) keretében az energiahatékonyság javítására, vagyis többek között homlokzati hőszigetelésre, födémszigetelésre, nyílászáró cserére, világítás- és fűtéskorszerűsítésre igényelhető visszatérítendő forrás. Emellett a hitelösszeg fordítható megújuló energia felhasználására, ide tartoznak a napelemes, napkollektoros rendszerek, valamint a hőszivattyús és biomassza hőtermelő berendezések. Nobo fűtőpanel A piaci feltételeknél jóval kedvezőbb hitel kamatozása a teljes futamidő alatt nulla százalék, a minimális önerő 10%, a futamidő akár 20 év is lehet. Az igényelhető hitelösszeg családi házak esetében minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint, míg társasházak és lakásszövetkezetek esetében minimum 500 ezer, maximum 7 millió forint. 5 millió forint hitelösszeg alatt nem szükséges fedezetet bevonni, azaz az ingatlanra nem kerül jelzálog bejegyzés. A lakossági energiahatékonysági hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat-és árfolyamkockázattal számolniuk, vagyis a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni. Amennyiben további információra van szüksége keresse fel a Zöld nap pontok egyikét.

Szerző: Sam


Híreink

Mindent az elektromos fűtésről

10/9/2018 10:10:52 AM

Beköszöntött az ősz, a hűvösebb napokkal pedig nő az igényünk a bekuckózásra. Milyen jól esik egy fárasztó hideg nap után haza térni otthonunkba. Tea, gyertya, egy jó kis könyv vagy sorozat. Kell ennél több? Pörgessük picit vissza a listát! Bizony, a kellemes meleg kimaradt a felsorolásból. A hűvös lakás rá tudja nyomni bélyegét a hangulatunkra. Vacogunk a paplan alatt, a zuhany alatt. Oda a kuckózásnak. Szerencsére ma már nem kell arra várni, hogy a radiátor felfűtse a lakást vagy a száz éves konvektorba életet csiholni a fagyhalál előtt. Végre léteznek olyan modern fűtési megoldások, amelyekkel nemcsak komfortérzetünket nyerhetjük vissza, hanem ezzel egy időben energiát spórolunk meg és kíméljük környezetünket is. Túl szépen hangzik? Pedig létezik! Nézzük, mit érdemes tudni az elektromos fűtésről! Felszereltség A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el. Ráadásul mindezt egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben a panel nem ad ki hangot. A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Működési elve A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventilátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

Odafenn a messzi északon norvég rokonaink nem spóroltak az idővel és energiával, hogy egy nagyon letisztult formavilágú, modern fűtőpanel családot alakítsanak ki.

Költséghatékonyság A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nemcsak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem – a fatüzeléses rendszereken kívül – versenyre kel bármely energiahordozóval. A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventilátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele. A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság. Hőfok beállítása A rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más hagyományos megoldások (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét. Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok. Design Amint azt olvashatjuk, a fűtőpanelek ár/érték aránya teljesen elfogadhatónak tűnik, de mi a helyzet a panelek kinézetével? Szerencsére emiatt sem kell aggódnunk. A panelek szinte észrevétlenül simulnak bele a szobába. Elfelejthetjük a szoba felét elfoglaló fűtőtesteket. A fűtőpanel egyszerűen, két csavarral a falra rögzíthető vagy gurulós lábakra helyezve mozgatható. Vékony, letisztult, szinte a falhoz simul. Nem igényel túl nagy helyet, a felszerelést követően csak bedugjuk a konnektorba, és már fűthetünk is. Környezetbarát A megújuló energia-felhasználás felé hajlóknak ugyancsak jó hír, hogy a rendszert napelemhez is csatlakoztathatjuk, így több legyet üthetünk egy csapásra. A folyamatosan növekvő érdeklődés is azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igényünk a minőségire, a környezetkímélőre, amitől lakásunkat még otthonosabbnak érezhetjük. Mert szerencsére már ez sem lehetetlen.

Szerző: Sam


STEORA- a korlátlan kommunikáció világa

7/6/2018 9:26:39 PM

Mi lehet egy pad funkciója? A legtöbben rögtön rávágjuk, hogy természetesen ülőalkalmatosság, megpihenhetünk rajta séta közben, esetleg szépíti a köztereket. Előfordulhat azonban, hogy az utcán sétálva egy okospad kerül az utunkba, amely nem csak esztétikus, de a világ legsokoldalúbb utcai padja. Mégis mitől lesz „okos” egy pad? A Steora lehetővé teszi a mobiltelefonok töltését, az internet elérését, és mindezek mellett vonzóbbá teszi az utcaképet. A titok nyitja A Steora teljes mértékben napelemből származó energiát használ. A vezérlés optimalizálja az energia felhasználást, így lehetséges a pad lekapcsolása, ha rossz az időjárás vagy senki sem használja. Ez teszi lehetővé az energiamegtakarítást, így a pad mindig elérhető a felhasználók számára, ha szükséges. Beépített érzékelői segítségével gyűjt információt a környezetéből, például a környezeti körülményekről, felhasználói és működési információkról. Folyamatos internet kapcsolatban áll, így a software távfrissítéssel működik, nincs szükség manuális beavatkozásra. A napelemek általi energiaellátás lehetővé teszi, hogy tetszés szerinti helyre telepítsük, speciális követelmények nélkül. Miután kiválasztottuk a számunkra tetsző látképet, csak elhelyezzük, és használatba is vehetjük a padot.

„A Steora több, mint egy pad. A Steora a közterületek jövője.”

Mobiltelefonok töltése A buszra vársz, és lemerült a telefonod? Ezentúl kevésbé kell aggódnod hasonló problémák miatt. A Steora független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel rendelkezik és két smart USB csatlakozóval, melyek gyors töltést tesznek lehetővé. Mobil internet Feltöltöttem a telefonom, de közben interneteznék is! A Steora ezt is megoldja. 4G LTE, akár 150Mbps-os kapcsolatot tud teremteni. Praktikus, kényelmes és esztétikus Kivételes képességei mellett a Steora modern, ízléses külsővel rendelkezik. Bármilyen környezetbe illeszkedik, legyen az nyüzsgő város vagy egy csendes kis park. Ülőfelülete a nyári forróságban sem melegedik fel, hála a beszerelt ventillátoroknak és szellőztetőknek. A beépített hűtőrendszer bármilyen időjárási viszony mellett kellemes hőmérsékletet biztosít. A pad éjszakai használatát stílusos megvilágítása teszi lehetővé, ugyanis két méter átmérőjű körzetben világítja meg környezetét. Ellenáll a vandalizmusnak Mi óvja meg a padot a vandáloktól, lopástól? A Steorát stabilan rögzítik és lezárják éppen azért, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá. Amennyiben valaki mégis megpróbálná a lehetetlent, belső követő rendszere azonnal értesítést küld a tulajdonosnak. A termékek kiváló minőségű anyagokból készülnek: a legzordabb időjárásnak is ellenállnak, rozsdamentesek, tűzbiztosak, ráadásul 800 kg-ig terhelhetőek, egyszerre akár négy személy is használhatja őket. Ti mondtátok az okospadról „A Steora gazdagította üzletközpontunkat, és a fiatalok imádják!” „Nemzeti parkunk egyik legfőbb érdekessége.” „Csak ajánlani tudom! A fitness parkok elengedhetetlen kelléke.” „A Steora tökéletesen beleillik az „okosváros”-ok koncepcióba!”

Szerző: Sam


Napelemes nulla százalékos hitel akár online is

7/6/2018 9:22:52 PM

Május 7-től már online is beadhatják 5 millió forint alatt hitelkérelmüket azok a magánszemélyek, akik a nulla százalékos uniós hitelből szeretnék elvégezni ingatlanjuk energiahatékonysági felújítását – jelentette be a programot koordináló Magyar Fejlesztési Bank. Ez azt jelenti, hogy ha információszerzésért be is megy valaki az MFB Pontok hálózatába, de a tényleges hitelkérelem benyújtását a legtöbben már interneten, kényelmesen el tudják intézni. Aztán persze a kérelem hitelesítéséhez és a szerződés aláírásához újra be kell mennie. A legfontosabb változás A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán elérhető online alkalmazás (https://online.mfb.hu) segítségével is benyújtható a hiteligénylés, a dokumentáció kitöltésében pedig számos magyarázat, útmutató, illetve videó is segíti az igénylőket.

Az 5 millió forintot elérő, illetve azt meghaladó igény esetén (tehát a lakosságnál és a társasházi és lakásszövetkezeti pályázatoknál is) minden esetben az MFB Pontok egyikét kell felkeresnie az ügyfélnek.

A lakossági energiahatékonysági pályázatoknál legkésőbb év közepétől induló online igénylés lehetőségére már Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója is utalt a Portfolio-nak adott közelmúltbeli interjújában, a ma ténylegesen bekövetkezett változások a hivatalos pályázati oldalon is megjelentek 1-1 oldalba összerendezve. A közép-magyarországi régióbeli fejlesztésekre érvényes pályázat és változásai itt, míg az ország többi részére vonatkozó pályázat és változásai itt érhetők el. Az igénylés folyamata Az Online Hitelkérelmi Rendszerben magánszemélyek adhatják be hiteligényüket 5 millió forintos hitelösszegig. A hiteligénylés egy gyors regisztrációt követően elindítható, a hitelkérelem kitöltését pedig bármikor szüneteltetheti, majd később folytathatja az ügyfél – emeli ki az MFB közleménye. Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni az online felületre. Az internetes hiteligénylés során az érdeklődők telefonon is kaphatnak segítséget. A regisztrációval kapcsolatban az MFB munkatársai, a dokumentáció kitöltésében pedig az MFB Pontokat üzemeltető hitelintézetek telefonos ügyfélszolgálata nyújt szakértő támogatást banki nyitvatartási időben. A hiteligénylés teljes folyamata elvégezhető az Online Hitelkérelmi Rendszerben, a hiteligénylőnek csak az interneten benyújtott kérelem hitelesítésére kell személyesen befáradnia az online alkalmazásban kiválasztott MFB Pontra. A hitelbírálatot követően már csak a szerződés személyes aláírása van hátra, amely szintén a kiválasztott MFB Ponton végezhető el. Mire és mennyit lehet igényelni? Az európai uniós forrású Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram (kódszáma: GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17) keretében az energiahatékonyság javítására, vagyis többek között homlokzati hőszigetelésre, födémszigetelésre, nyílászáró cserére, világítás- és fűtéskorszerűsítésre igényelhető visszatérítendő forrás. Emellett a hitelösszeg fordítható megújuló energia felhasználására, ide tartoznak a napelemes, napkollektoros rendszerek, valamint a hőszivattyús és biomassza hőtermelő berendezések. Nobo fűtőpanel A piaci feltételeknél jóval kedvezőbb hitel kamatozása a teljes futamidő alatt nulla százalék, a minimális önerő 10%, a futamidő akár 20 év is lehet. Az igényelhető hitelösszeg családi házak esetében minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint, míg társasházak és lakásszövetkezetek esetében minimum 500 ezer, maximum 7 millió forint. 5 millió forint hitelösszeg alatt nem szükséges fedezetet bevonni, azaz az ingatlanra nem kerül jelzálog bejegyzés. A lakossági energiahatékonysági hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat-és árfolyamkockázattal számolniuk, vagyis a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni. Amennyiben további információra van szüksége keresse fel a Zöld nap pontok egyikét.

Szerző: Sam


Oldal 1 / 2