Klíma

Ha a hőmérséklet az egekben és már semmilyen praktika nem segít, és nem bírjuk tovább a meleget, nem marad más mint a klímavásárlás. Azonban ne rohanjuk be az első szembe eső boltba. Egy kis utánajárás később sok fejfájástól kímélhet meg minket.

A klíma esetében a megvétel és a beszerelés csak az egyik költség, utána a villanyszámlát folyamatosan kell fizetni! A másik dolog, amit még az elején érdemes megemlíteni: bízzuk szakemberre. Ne féljünk tőlük tanácsot kérni, és mindenképp velük szereltessük be. Egy jobb minőségű és rendes szervízzel rendelkező gépet nagyobb biztonsággal vehetünk meg, a teljesség igénye nélkül.

• Split klíma az ajánlott, de attól függően válasszunk mire van helyünk, igényünk és lehetőségünk.

• Inverteres-e a klíma vagy sem, ha igen akkor kevesebbet fog fogyasztani.

• Minden szükséges szűrővel el van látva?

• Képes párásításra, szárításra, szellőztetésre, ha van rá igényünk?

• Milyenek a garanciális tapasztalatok, rugalmasak, gyakori a meghibásodás, alkatrész utánpótlást könnyű megoldani?

• Megfelelő a teljesítménye? Ha nem vagyunk biztosak legyen kicsit nagyobb!

• És végül, a beltéri egység színe megy-e a tapétához

Mi emberek úgy hűtjük magunkat, hogy kiizzadunk egy kis folyadékot a bőrünkre, az ott elpárolog és már hűl is! Ez alapján már az ókorban is hűtötték az ivóvizet. Egy agyag edénybe vizet töltöttek, de itt nem alkalmaztak mázat, hagyták hogy egy kis mennyiség mindig ki tudjon szivárogni. Az szépen elpárolgott a bent maradt mennyiséget pedig hűtötte a párolgás.

Ha huzatos helyre rakták, akkor még jobb volt a hatásfoka a hűtésnek. A klíma ezt az elvet használja ki, csak itt egy körfolyamatban megy a hűtés. Az egyszer már elpárolgott folyadékot nem hagyjuk veszni. Hanem az elpárolgás után keletkezett gőzt lecsapatjuk, és újra felhasználjuk. Tesszük mindezt a takarékosság és a környezetvédelem érdekében.

Tekintse meg webáruházunkat, vagy keressen minket személyreszabott árajánlatunkért.