ELEKTROMOS FŰTÉS

A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettarta ma szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el, valamint egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben nem kattog, nem ad ki hangot.

A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventilátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni. A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.

A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem - a fatüzeléses rendszereken kívül - versenyre kel bármely energiahordozóval. A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventilátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele. A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság. Ugyanakkor a rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más hagyományos megoldás (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét.

Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok, melyekről részletes információkat az alábbiakban olvashat.

DESIGN ÉS ALKALMAZÁS

Az Ebeco® családi vállalkozása Skandinávia egyik vezető vállalata a padlófűtés piacon. Azonban nem csak ezen a téren vezetőek. Padlófűtés mellett fagyvédelmi és sok más fűtési megoldást kínálnak mind a magán és ipari alkalmazásokhoz. Szakterületük az egyik legátfogóbb termékskálát mutatja a fűtési területen. A göteborgi székhelyű céget szakértő munkaerő alkalmazása, a kiváló szolgáltatási színvonal, a minőség és a kiváló ár-érték arány tartotta az élvonalban.

A hatékony fűtési színvonal kínálata mellett sok termék csökkenti is az energiaköltségeket. Üzleti tevékenységük során aktívan részt vesznek a termékek fejlesztésében, amely hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez. Létrehozták az Energy Saver szimbólumot ami segít abban, hogy az ügyfél azonnal megtalálja az energiatakarékos termékeket. A REPA tagjaként (Register for Product Responsibility) az Ebeco® újrahasznosítja az összes csomagolóanyagot (műanyag, fém, karton és hullámpapír) a gyártás során.

Beltéri fűtési rendszerek

Cable KIT

Foil KIT

Thermoflex KIT

Multiflex 20

Tiszta tükör

Lakókocsi fűtés


Kültéri fűtési megoldások

Csövek fagyvédelme

Hóolvasztó út

Hóolvasztó tető

Hóolvasztó út és tető vezérlőegység

Fűtőponyva


Garancia

A cég 12 éves, mindenre kiterjedő (beleértve a termosztátot) garanciát kínál. Ez vonatkozik a telepített Ebeco® szigetelő lapokra és a padlófűtés összes elemére is. A garancia kiterjed még az összes kapcsolódó költségekre abban az esetben, ha bármilyen sérülés lépne fel.

Tekintse meg webáruházunkat, vagy keressen minket személyreszabott árajánlatunkért.